Ta´ en samtale

Har du behov for samme information som din veninde eller kollega?  Nej, ingen graviditet eller barsel er som de andres. Individuel, personlig forberedelse giver dig et velplanlagt og realistisk afsæt til at klare en udfordrende tid.  

Ring, send SMS eller mail for flere informationer om samtaleorienteret forberedelse.


Hvordan forløber en konsultation?

Vi starter alt efter dit ønske og behov med en jordemoderundersøgelse. Føler bl.a. på maven, måler maven, lytter hjertelyd, og tjekker dit velbefindende osv. Vi skaber en rolig og informativ samværsstund.  Så sætter vi os og drøfter det, der lige nu er vigtigt for dig.

Hvor tit skal du komme? Se eksempler på 3 omsorgspakker HER

 


Jordemoder Marianne Løffler

72dpi-W9899

Facebook er et puritansk medie, der bedriver en stærkt skævvredet ærbarheds kultur. Jeg har villet booste et indlæg, som Facebook har afvist, på grund af en – efter min mening -  yderst diskret og poetisk tegning af en ammende mor, der holder sin baby tæt ind til kroppen. Bag tegningens farvelægning ser man, at hun ikke er påklædt.

Facebooks annoncevejledning forklarer: Annoncer må ikke indeholde overdrevent seksuelle billeder, antyde nøgenhed, vise meget hud eller kavalergang eller fokusere unødigt på bestemte kropsdele.”

Sagen er bare, at Facebook ikke afviste mit indslag, da jeg for nogle måneder siden boostede et opslag, der viste et foto af en Far med nøgen overkrop med et behåret bryst og med en lille nøgen dreng i favnen.

Jeg ved, at det er Facebooks annoncerobotter, der oftest foretager disse sorteringer, men jeg stillede Facebooks annonceteam mit undrende spørgsmål på mail og fik gentaget den samme forklaring.

Facebooks robotter er programmerede til at kende forskel på feminin og maskulin nøgenhed. Moralen, der har videre rammer for, hvad mænd må vise end hvad kvinder må vise, afspejler et medie, der vil tækkes et globalt samfund med en maskulint orienteret genuskultur. Så bliver en ammescene pludselig en udstilling af uacceptabel nøgenhed og seksualitet.

Det er vigtigt at vide, når man glad og fro (måske?) benytter sig af Facebooks mange faciliteter.

 

 

 

 

baby_1.jpg

Hvordan?

Skal du have din partner med til din fødsel men er usikker på, hvordan I skal håndtere udfordringerne sammen?

Skal du ledsage din partner til fødsel men er usikker på, hvad der egentlig forventes af dig og hvordan du kan gøre dig selv nyttig?

Kunne I begge tænke jer at kende fødselsprocessens detaljer, så I ved, hvad I kan tilbyde hinanden?

Kniber det med tiden til et længere kursusforløb?

Sådan!

På 2 timer får I to sammen en bred orientering om, hvad en fødsel egentlig er for noget, hvordan I kan forberede jer til den vigtige begivenhed som en fælles indsats og hvordan I kan hjælpe og støtte hinanden fysisk, praktisk og følelsesmæssigt.

Vi vender jeres personlige behov og eventuelle bekymringer. Vi drøfter jeres personlige status, jeres netværk og forestillinger om og forventninger til den kommende tid. Vi øver nogle praktiske situationer.

Praktiske råd og gode ideer dukker altid op undervejs.

Det kan foregå hos mig men jeg kommer gerne til jer så det foregår der, hvor de virkelige begivenheder også starter.

Ring nu for at høre nærmere

22607040

 

 

Fødselsforberedelsens moder mrs. BING døde i maj 100 år gammel i sit hjem på Manhattan

Mrs. Bing nævnes sjældent, men burde nævnes hver gang Lamaze eller Grantly Dick-Read popper op som historiens store eksperter i forberedt fødsel. Hun er foregangskvinden for den oplyste og velforberedte fødsel.

Jeg faldt over et fotografi på Facebook, som rørte mig og satte mange tanker i gang. Det var fotografiet af en far og en lille gut på 3-4 år. De lå sammen på en lænestol i et hospitalsmiljø hver med en lille bitte nyfødt tvilling på det bare maveskind. Billedet rørte mig både som mor, men i særdeleshed som jordemoder – åh, hvor er vi heldigvis på dette punkt blevet klogere. Det nyfødte barn skal ikke – som tidligere – pakkes i lag på lag, i en vugge og på en separat stue væk fra mor, som det var for heldigvis meget længe siden, nej, det skal ligge hud-mod-hud, det er helende, styrkende, varmende og beroligende. Om maven er mors, fars eller storebrors eller storesøsters – det er bare godt.

Det er mange år siden, at kvinder kunne skjule en graviditet bag store folderige gevandter og dermed have råderetten over det ufødte barn.

Nu er et foster en offentlig figur. Med teknologi har vi for længst sneget os ind bag kvindens maveskind, og med nutidens mange sundhedsdiktater til de samfundsdisciplinerede borgere er kvindens frihed til reel selvbestemmelse over sit ufødte barn stærkt indskrænket. Det synspunkt kommer fra den tyske historiker og reproduktionsforsker Barbara Duden, der også kalder det moderne sundhedsopsyn med den gravide kvinde for ´livmoderpolitiet´.

I dag kom der nyhedsbrev fra kvindeloungen Props and Pearls, som er igangsætter af hjemmesiden www.knibnu.dk . Dér bliver jeg præsenteret som ´knibeaktivist´. At jeg er ´knibeaktivist´ er et udtryk for, at jeg stiller mig til rådighed med gratis oplæg i Københavns Kommune om bækkenbundstræning for kvinder i alle aldre

Da jeg gik forbi en lokal kunstforretning, lå der i udstillingsvinduet en lille hvid figur af en kvinde, der ammer sit barn. Smuk.

rdt og hvidt

Tidsskrift for Jordemødre har i nr. 2/2014 bragt min anmeldelse af den norske bog `Rødt og Hvitt - Blod og melk i fortid og samtid`.

Endnu en nordisk undersøgelse rapporteret i Science Daily lægger sig til debatten om gravide kvinders sygefravær.

Her starter min blog. Den vil jeg bruge til at understøtte aktiviteterne i min jordemoderklinik. Blandt andet ved at følge med i og diskutere holdninger til det at få børn i Danmark. Jeg har masser af meninger, som jeg vil lufte, ikke mindst, fordi jeg savner en samlet og fokuseret debat om reproduktionens vilkår herhjemme.